«Товстіють не від свинячого сала, а від його кількості» (народна мудрість).
Жири – один з найнеобхідніших харчових компонентів для людського організму і одночасно один з тих інградієнтів, що викликають активні суперечки про корисність цих продуктів для здоров’я. Свиняче сало, як одне з головних джерел тваринних жирів, об’єкт пильної уваги, як з боку медиків, так і з боку дієтологів. Є ярі захисники і любителі цього продукту, що стверджують, що сало – продукт цінний і незамінний, так само активно вступають в полеміку і супротивники вживання тваринних жирів, що приводять масу аргументів про шкоду свинячого сала. Дотримуючись золотого правила : "немає нічого шкідливого, немає нічого корисного, а є тільки необхідне” розглянемо і ті, і ті аргументи.
|